TF Bank vaihtaa lainaturvatarjoustensa vakuutuksenantajaa

TF Bank on päättänyt vaihtaa pankin kautta tarjottavan lainaturvavakuutuksensa vakuutuksenantajaa. Vakuutustarjousten vakuutuksenantajana on 1.4.2018 lähtien AmTrust International Underwriters DAC (”AmTrust”).

 

Information om Låneskydd är för tillfället endast tillgänglig på finska. Om du vill ha information på svenska eller har frågor gällande försäkringen är du alltid välkommen att kontakta oss.

Jos sinulla on jo Lainaturva lainallesi

Voit luonnollisesti jatkaa lainaturvavakuutuksen voimassaoloa uuden vakuutuksenantajan AmTrustin kautta. Uuden vakuutuksen vakuutusturva pysyy ennallaan, samoin kuin jo ansaitsemasi kelpoisuusjakso. Ennen uuden vakuutustarjouksen hyväksyntää annettavat tiedot ja uudet vakuutusehdot löydät alta.

Uutta AmTrustin antamaa lainaturvavakuutusta koskevan tarjouksen hyväksyminen käy helposti. Sinun tarvitsee vain vahvistaa vakuutussopimus maksamalla vakuutusmaksu saamallasi maksulomakkeella. Vakuutusmaksu pysyy samana kuin aiemmassa vakuutuksessasi. Vakuutuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta muista, että nykyinen vakuutusturvasi päättyy 31.3.2018.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin.

TURVAA MAKSUKYKYSI IKÄVIEN ELÄMÄNTILANTEIDEN VARALTA

 

Sinulle, joka haluat suojata lainanmaksukykysi ja turvata perheesi tilanteen ikävien yllätysten varalta tarjoamme Lainaturvan.

Kuukausittainen vakuutusmaksu on 0,45% avoinna olevasta lainasaldostasi mutta vähintään 3 euroa. Esimerkki: Jos lainasaldosi on 2 000 euroa on Lainaturvan maksu ainoastaan 9 euroa kuukaudessa. Vakuutusmaksu veloitetaan joka kuukausi Credento-lainasi kuukausierän yhteydessä.

LAINATURVA 18-64 -VUOTIAILLE

 

  • Täysi työkyvyttömyys
  • Vastentahtoinen työttömyys

 

 

Vakuutuksen edellytykset

Sinulla on henkikirjoitus- ja asuinpaikka Suomessa, olet täyttänyt 18 mutta et 65 vuotta ja olet toistaiseksi jatkuvassa työsuhteessa viikoittaisen työajan ollessa vähintään 22 tuntia ja työsuhde on kestänyt vähintään 6 peräkkäistä kuukautta välittömästi ennen vakuutuksen ottamista tai olet yksityisyrittäjä joka kuuluu hyväksyttyyn työttömyyskassaan. Olet täysin terve ja täysin työkykyinen etkä ole tietoinen vakavasta sairaudesta tai vammasta tai odotettavissa olevasta lomautuksesta, työttömyydestä tai sairauslomasta.

LAINATURVA 65-75 -VUOTIAILLE

 

  • Kuolemantapaus tapaturman tai sairauden vuoksi
  • Sairaalahoito
  • Ryöstö

 

Vakuutuksen edellytykset

Olet 65-75 -vuotias (74 vuotta täyttänyt ei voi saada uutta vakuutussopimusta) sinulla on henkikirjoitus- ja asuinpaikka Suomessa. Olet täysin terve etkä ole tietoinen vakavasta vammasta tai sairaudesta.

Lainaturva vakuutus on voimassa kunnes täytät 75 vuotta ja sen sisältö ja vaatimukset  on räätälöity ikäsi mukaan. Mikäli Lainaturva vakuutuksenottaja on alle 65-vuotias, vaihtuu lainaturva automaattisesti vastaamaan oikean puoleista sisältöä (yllä) vakuutetun täyttäessä 65 vuotta. Yli 65-vuotiaalle vakuutuksenottajalle tulee voimaan oikean puoleinen sisältö välittömästi.

Saat itsellesi Lainaturvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numerossa 0206 90681.

LISÄTIETOA LAINATURVASTA

LAINATURVA-VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ 18-64 -VUOTIAILLE

Täyden työkyvyttömyyden tai työttömyyden osalta vakuutus korvaa lainasopimuksen mukaisen kuukausittain maksettavan summan, jolle lainaturva on merkitty mutta kuitenkin enintään 1 500 euroa kuukaudessa. Korvausta maksetaan enintään 12 kuukautta. Lainaturva on henkilökohtainen ja voimassa kuukauden kerrallaan ja se uusiutuu automaattisesti kuukausittain kunnes vakuutettu irtisanoo sopimuksen. Vakuutusmaksu laskutetaan kuukausittain yhdessä lainasi kanssa.

 

LAINATURVA-VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ 65-75 -VUOTIAILLE

Yli 30 peräkkäisen päivän sairaalahoidon ja kuolemantapauksen osalta vakuutuksenantaja maksaa jäljellä olevan velan, enintään 8 000 euroa. Jos vakuutettu ryöstetään, vakuutetulle maksetaan korvausta 200 euroa vahinkotapausta ja vuotta kohden. Lainaturva on henkilökohtainen ja voimassa kuukauden kerrallaan ja se uusiutuu automaattisesti kuukausittain kunnes vakuutettu irtisanoo sopimuksen. Vakuutusmaksu laskutetaan kuukausittain yhdessä lainasi kanssa.

VAKUUTUSTURVAN OLENNAISET POIKKEUKSET

Vakuutusturvaan liittyy poikkeuksia, jotka löytyvät yksityiskohtaisesti vakuutusehdoista. Tärkeimmät poikkeukset ovat:

Vakuutus ei korvaa jos kyseessä on tapaturma tai sairaus, joka on vaatinut vakuutetun lääkärissä käyntiä tai johon hän on saanut hoitoa, on tapahtunut tai vakuutettu on sairastunut 12 kuukauden aikana välittömästi ennen vakuutuksen myöntämistä.

Vakuutus ei myöskään korvaa jos kyseessä on noidannuoli tai muu selkävaiva.

Vakuutus ei korvaa jos kyseessä on irtisanominen tai ilmoitus irtisanomisesta, joka on ollut tai jonka olisi pitänyt olla vakuutetun tiedossa kun vakuutus myönnettiin, ilmoitus irtisanomisesta tai työttömyys vakuutuksen voimassaolon ensimmäisten 90 päivän aikana, vapaaehtoinen työttömyys tai työttömyys, joka johtuu työsuhteen luonnollisesta päättymisestä tai työsuhteen määräaikaisuudesta.

Vakuutus ei korvaa kuolemantapausta joka johtuu itsemurhasta tai jonka on aiheuttanut narkoottisten aineiden, alkoholin tai lääkkeiden väärinkäyttö. Vakuutus ei korvaa jos kuolemantapaukseen on johtanut sairaus tai vamma, joka on ollut tai jonka olisi pitänyt olla tiedossa vakuutuksen ottamista edeltäneenä 12 (kahtenatoista) kuukautena.  Karenssi - Jos vakuutettu on hyväksymisajan jälkeen täysin työkyvytön tai jää vastentahtoisesti työttömäksi yli 30 peräkkäisen päivän (karenssiaika) ajaksi, korvausta maksetaan ensimmäisestä päivästä alkaen. Korvauksena maksetaan 1/30 vakuutusmäärästä jokaiselta päivältä, jona vakuutettu on vastentahtoisesti täysin työtön tai jona työkyvyttömyys on täydellistä. Korvausta maksetaan enintään 365 päivää. Sairaalahoidon osalta sairaalahoidon pitää kestää yli 30 päivää (karenssiaika) ennen kuin korvausta voidaan vaatia.

Lainaturva 18-64-vuotiaille

Täyden työkyvyttömyyden tai työttömyyden osalta vakuutus korvaa lainasopimuksen mukaisen kuukausittain maksettavan summan, jolle lainaturva on merkitty mutta kuitenkin enintään 1 500 euroa kuukaudessa. Korvausta maksetaan enintään 12 kuukautta.

Lainaturva on henkilökohtainen ja voimassa kuukauden kerrallaan ja se uusiutuu automaattisesti kuukausittain kunnes vakuutettu irtisanoo sopimuksen. Vakuutusturvaan liittyy poikkeuksia, jotka löytyvät yksityiskohtaisesti vakuutusehdoista. Tärkeimmät poikkeukset ovat: Vakuutus ei korvaa jos kyseessä on tapaturma tai sairaus, joka on vaatinut vakuutetun lääkärissä käyntiä tai johon hän on saanut hoitoa, on tapahtunut tai vakuutettu on sairastunut 12 kuukauden aikana välittömästi ennen vakuutuksen myöntämistä. Vakuutus ei myöskään korvaa jos kyseessä on noidannuoli tai muu selkävaiva. 

Vakuutus ei korvaa jos kyseessä on irtisanominen tai ilmoitus irtisanomisesta, joka on ollut tai jonka olisi pitänyt olla vakuutetun tiedossa kun vakuutus myönnettiin, ilmoitus irtisanomisesta tai työttömyys vakuutuksen voimassaolon ensimmäisten 90 päivän aikana, vapaaehtoinen työttömyys tai työttömyys, joka johtuu työsuhteen luonnollisesta päättymisestä tai työsuhteen määräaikaisuudesta.

 

Lainaturva 65-75-vuotiaille

Yli 30 peräkkäisen päivän sairaalahoidon (karenssiaika) ja kuolemantapauksen osalta vakuutuksenantaja maksaa jäljellä olevan velan, enintään 8 000 euroa. Jos vakuutettu ryöstetään, vakuutetulle maksetaan korvausta 200 euroa vahinkotapausta ja vuotta kohden.

Lainaturva on henkilökohtainen ja voimassa kuukauden kerrallaan ja se uusiutuu automaattisesti kuukausittain kunnes vakuutettu irtisanoo sopimuksen. Vakuutusturvaan liittyy poikkeuksia, jotka löytyvät yksityiskohtaisesti vakuutusehdoista. Tärkeimmät poikkeukset ovat: Vakuutus ei korvaa jos kyseessä on tapaturma tai sairaus, joka on vaatinut vakuutetun lääkärissä käyntiä tai johon hän on saanut hoitoa, on tapahtunut tai vakuutettu on sairastunut 12 kuukauden aikana välittömästi ennen vakuutuksen myöntämistä.

Vakuutus ei myöskään korvaa jos kyseessä on noidannuoli tai muu selkävaiva. Vakuutus ei korvaa kuolemantapausta joka johtuu itsemurhasta tai jonka on aiheuttanut narkoottisten aineiden, alkoholin tai lääkkeiden väärinkäyttö. Vakuutus ei korvaa jos kuolemantapaukseen on johtanut sairaus tai vamma, joka on ollut tai jonka olisi pitänyt olla tiedossa vakuutuksen ottamista edeltäneenä 12 (kahtenatoista) kuukautena.

Vakuutuksenottajalla on oikeus peruuttaa vakuutus 14 päivän kuluessa vakuutussopimuksen solmimisesta ilman kuluja.

Yleistä

TF Bank AB, yritystunnus 556158-1041, on AmTrust International Underwriters Ltd.:hen sidoksissa oleva vakuutusedustaja.

Tämä tarkoittaa, että AmTrust on tarkistanut TF Bank:n ja sen vakuutusedustajien täyttävän kaikki vakuutusedustusta koskevat lakisääteiset vaatimukset. Jos haluat tarkistaa tietyn edustajan tiedot, ota yhteys AmTrust Nordic AB:hen, puhelin +46 8 440 38 00. TF Bank on Ruotsin yhtiöviraston (Bolagsverket) rekisteröimä. Toimintaa valvoo kuitenkin Ruotsin rahoitustarkastus (Finansinspektionen), joka on sidoksissa olevia vakuutusedustajia valvova viranomainen.

TF Bank:n saama lupa tarkoittaa, että TF Bank ja sen vakuutusedustajat saavat välittää luokan 16, muu omaisuusvahinko, mukaisia vahinkovakuutuksia

TF Bank on tehnyt AmTrustin kanssa sopimuksen, jonka mukaan TF Bank välittää vakuutuksia yksinomaan AmTrustin lukuun, ja heidän antamansa neuvot koskevat ainoastaan AmTrustin vakuutuksia. AmTrust ei kuitenkaan omista mitään osuutta TF Bank:sta.

AmTrust vastaa puhtaasta omaisuusvahingosta, jotka TF Bank mahdollisesti aiheuttaa asiakkaalleen tai muulle osapuolelle, jolla on asiakkaan ohella vakuutusedustuksesta johtuvia oikeuksia.

Korvaus vakuutusedustuksesta

Vakuutuksia välittäessään TF Bank saa AmTrustilta provisiokorvauksen. Lainaturva-vakuutuksen välittämisestä TF Bank saa korvauksena enintään 55% maksetusta vakuutusmaksusta. Korvausperusteina ovat TF Bank:n työ vakuutuksen välittäjänä, vakuutusmaksujen käsittely, asiakaspalvelu sekä muu vakuutusten hallinnointi. Korvauksen on katettava myös rekisteröinneistä sekä järjestelmän kehittämisestä, käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.

Reklamaatiot

Jos haluat asiakkaana tehdä reklamaation TF Bank:sta vakuutusedustajana, ota yhteys osoitteeseen info@tfbank.fi. Reklamaatiot käsitellään tehokkaasti ja huolellisesti. Reklamaatioihin vastataan asiallisesti ja korrektisti, ja vastauksen on oltava mahdollisimman selkeä, jotta reklamaation tekijä voi helposti hyödyntää saamiaan tietoja. Reklamaatioihin vastataan mahdollisimman pian. Jos reklamaatioon ei voida vastata 14 päivän kuluessa, reklamaation tekijälle on ilmoitettava kyseisessä ajassa kirjallisesti reklamaation käsittelystä ja siitä, milloin hän voi odottaa vastausta.

Kuluttajana voit saada apua myös kuluttajien vakuutusyhtiöltä – Konsumenternas Försäkringsbyrå, www.konsumenternas.se tai kunnallisesta kuluttajaneuvonnasta.

Mahdolliset riita-asiat sinun ja TF Bank:n välillä voidaan ratkaista Ruotsin yleisessä tuomioistuimessa. Voit kääntyä myös yleisen kuluttajariitalautakunnan (Allmänna reklamationsnämnden) puoleen.

Henkilötietojesi käsittely

Henkilötietojen käsittely perustuu Ruotsin henkilötietolakiin (SFS 1998:204). Lain päätarkoituksena on suojata henkilökohtainen koskemattomuutesi, jonka mekin haluamme omassa liiketoiminnassamme turvata. Vakuutusedustajana saamamme tehtävän toteuttamiseksi meidän on kerättävä, käsiteltävä ja luovutettava sinua koskevia henkilötietoja. Keräämme tietoja muun muassa sinulta, vakuutuksenantajalta, vakuutusten hallinnoijilta ja viranomaisilta. Kyseeseen tulevia henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja vakuutukseen liittyvät henkilötiedot. Näitä tietoja tarvitaan, jotta voimme täyttää velvoitteemme sinua kohtaan sekä toimittaa sinulle ajankohtaisia tietoja muista tuotteistamme ja palveluistamme. Henkilötietoja voi käsitellä toinen yhtiö, esimerkiksi vakuutuksenantaja, jonka kanssa teemme yhteistyötä tehtävämme suorittamiseksi.

Henkilötietolain mukaan sinulla on oikeus saada meiltä sinua koskevat tiedot ja pyytää korjaamaan ne. Sinulla on oikeus saada sinua koskevat rekisteröidyt tiedot veloituksetta kerran vuodessa. Pyytäjän omakätisesti allekirjoittama pyyntö on toimitettava kirjallisena osoitteeseemme.

Yhteystiedot:

TF Bank AB, Suomen sivuliike, PL 5600, 00002 Helsinki, puhelin +358 206 90191, sähköposti info@tfbank.fi

AmTrust International Underwriters DAC, 40 Westland Row, Dublin 2, Irlanti

AmTrust Nordic AB on AmTrust International Underwriters DAC:n pääedustaja ja edustaa yritystä Ruotsissa. AmTrust Nordicin osoite on Hamngatan 11, 111 47 Stockholm, Ruotsi, puhelin +46 8 440 38 00

Finansinspektionen, Box 7821, 103 97 Stockholm, Ruotsi. +46 8 787 80 00, www.fi.se finansinspektionen@fi.se

Bolagsverket, 851 81 Sundsvall, Ruotsi, +46 60 18 40 00, www.bolagsverket.se bolagsverket@bolagsverket.se

Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, Ruotsi, puhelin +46 8 555 017 00

AmTrust International Underwriters DAC, 40 Westland Row, Dublin 2, Irlanti, jota valvoo Irlannin keskuspankki (Central Bank of Ireland). Vakuutuksenantajaa edustaa sen pääedustaja, AmTrust Nordic AB, Hamngatan 11, 111 47 Tukholma, Ruotsi, puhelin +46 8 440 38 00.

Vakuutuksenantajan toimintaa valvoo Englannin vakuutusvalvontaviranomainen FSA sekä lisäksi Ruotsissa Finansinspektionen, Box 7821, 103 97 Stockholm Telefon: 08-787 80 00, E-post: finansinspektionen@fi.se, www.fi.se.

Lainaturvan vakuutusehdot kokonaisuudessaan löydät alta.

 

VAKUUTUSEHDOT 1.4.2019 ALKAEN (PDF)

Ilmoitus vahingosta on tehtävä mahdollisimman pian mutta kuitenkin viimeistään 180 päivän kuluessa vahingosta Broadspire, by Crawford & Company.

 

Broadspire, by Crawford & Company

Rantatie Business Park

Hermannin rantatie 8

00580 Helsinki

Puhelin: +358 9 25 13 75 30

 

Jos et ole tyytyväinen asiasi käsittelyyn, voit ottaa ensisijaisesti yhteyttä käsittelijään. Muussa tapauksessa voit kääntyä vakuutusyhtiön valitusosaston puoleen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen klagomal@amtrustgroup.com.

Jos et hyväksy vakuutusyhtiön päätöstä, voit viedä asian seuraavien tahojen tarkastettavaksi:

Kuluttajariitalautakunta, Hämeentie, PL 306, 00531 HELSINKI, puh. 029 566 5200, www.kuluttajariita.fi

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta / Vakuutuslautakunta, Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki, puh. 096840 120, www.fine.fi yleinen tuomioistuin.